jun
27
zo
LIVESTREAM – Moving Art @ Theater Dakota
jun 27 @ 2:30 pm – 3:30 pm

Op zondagmiddag 27 juni gaan we live met Moving Art vanuit theater Dakota in Den Haag.

Betoverd door de mooiste melodieën komen schilderijen langzaam in beweging, stappen de personages na een eeuwenlange lockdown plotseling uit hun lijst. Je zou bijna denken dat er een nieuw Harry Potter-boek uit is. Maar nee, het is Club Classique, met een gloednieuwe voorstelling waarin niks is wat het lijkt en alles mogelijk blijkt. Een engel begint plots te zingen in haar lijst en ontpopt zich tot operadiva. Badende waternimfen stappen kletsnat en wel, zo van het canvas. In Moving Art vervagen de grenzen tussen wat echt is en wat niet. Is het een schilderij of toch een film? Speelt het strijkkwartet daar nu live of is het een soundtrack? Waar houdt de droom op en begint de werkelijkheid? Muziek, schilderijen en film gaan naadloos in elkaar over. En of het nou Rothko is waar je hart sneller van gaat kloppen of juist Waterhouse, voor iedereen is er wat wils en zelfs Rembrandt kwam nooit beter uit de verf. Zwoele fluitmelodieën, melancholische strijkers, een dromerige Debussy en de heftige realiteit van Sjostakovitsj. Moeiteloos wordt je getransporteerd naar de magische wereld achter de schilderijen.

Cellist Leonard Besseling en violiste Myrthe Helder vormen het kloppend hart van Club Classique en verbinden de films, schilderijen en muziek verhalend met elkaar. Ze hebben de krachten gebundeld met filmmaker Gijs Besseling; een cinematografische duizendpoot waarmee ze al eerder genres hebben opgerekt. Het resultaat is een geheel nieuwe ervaring voor alle zintuigen.

jul
11
zo
Classical Soundtracks @ Openluchttheater Vondelpark
jul 11 @ 11:30 am – 12:30 pm

Op zondagochtend 11 juli speelt Club Classique de voorstelling Classical Soundtracks in het Openluchttheater Vondelpark.

Classical Soundtracks
Elke goede film heeft een goede Soundtrack. Spanning, liefde, verdriet, alle emoties in de film komen pas echt tot leven als de muziek begint te klinken. In Classical Soundtracks vormen de verhalen uit het publiek het script en spelen wij de perfecte soundtrack bij elk verhaal.
Musici:
Fee Suzanne de Ruiter – zang
Gulmira Issabekova – Piano
Myrthe Helder – Viool
Leonard Besseling – Cello
jul
16
vr
De Avond van de Traan @ Wonderfeel Festival
jul 16 @ 8:00 pm – 9:00 pm

Op deze avond omarmen we ons verdriet. Afgelopen jaar was er wel heel erg veel te verbijten in dit ondermaanse tranendal. We storten ons in Wonderfeel 2021 daarom welgemoed op de mooiste klassieke tearjerkers, smartlappen en treurliederen. Een keur aan gastartiesten trekt voorbij in deze emotionele Avond van de Traan. Zodat we na de catharsis onze tranen kunnen drogen en we gelouterd weer verder kunnen gaan.

Presentatie
Floris Kortie

Club Classique
Lestari Scholtes, piano
Myrthe Helder, viool
Eduardo Paredes Crespo, viool
Anna Magdalena den Herder, altviool
Leonard Besseling, cello

jul
18
zo
Bonte Avond @ Wonderfeel Festival
jul 18 @ 10:00 pm – 11:00 pm

Ook dit jaar zijn we weer te gast op Wonderfeel en vliegen we op de laatste avond gierend uit de bocht tijdens de Bonte Avond.

In een vrolijke revue presenteert Floris Kortie een wilde verzameling van muzikale rariteiten. Met dit jaar onder andere Geert Chatrou, de wereldkampioen kunstfluiten, klassiek kattengejank en andere virtuoze hoogstandjes – alles onder de bezielende leiding van Club Classique!

Presentatie: Floris Kortie

Club Classique
Lestari Scholtes, piano
Myrthe Helder, viool
Eduardo Paredes Crespo, viool
Anna Magdalena den Herder, altviool
Leonard Besseling, cello

aug
6
vr
Classical Soundtracks – Summer of Love @ De Vereeniging
aug 6 @ 8:00 pm – 9:00 pm

Op vrijdagavond 6 augustus speelt Club Classique de voorstelling Classical Soundtracks in de Vereeniging in Nijmegen. Kaartverkoop gaat binnenkort online.

Classical Soundtracks
Elke goede film heeft een goede Soundtrack. Spanning, liefde, verdriet, alle emoties in de film komen pas echt tot leven als de muziek begint te klinken. In Classical Soundtracks vormen de verhalen uit het publiek het script en spelen wij de perfecte soundtrack bij elk verhaal. Op deze avond is het thema voor de verhalen Summer of Love. Dat belooft een broeierige zomeravond te worden.