nov
7
zo
Een nacht met Sjahrazade @ Kapel op 't Rijsselt
nov 7 @ 11:30 am – 12:30 pm

Op zondagochtend 7 november spelen we de voorstelling Een nacht met Sjahrazade in de Kapel op ’t Rijsselt in Eefde.

Een nacht met Sjahrazade
Schrijver en presentator Abdelkader Benali vertelt op meeslepende wijze zijn duizend-en-een-nacht in een betoverende voorstelling. Hierin maken we kennis met de tiran van Bagdad. Nadat hij bedrogen is in de liefde, zweert hij wraak. Elke avond neemt hij een jonge maagd tot vrouw en laat haar de volgende ochtend om het leven brengen. Sjahrazade is ervan overtuigd dat ze de tiran kan genezen van zijn wraakzucht door hem verhalen te vertellen. Ze laat zich door haar vader aan de tiran uithuwelijken en begint te vertellen. Op deze manier hoopt ze niet alleen haar eigen lot te keren, maar ook alle andere vrouwen te redden. Zal het haar lukken? De verhalen worden omlijst door klassieke muziek, geïnspireerd door de Oriënt. De musici van Club Classique nemen je mee van Rimski-Korsakov tot Bàrtok tot Saint-Saëns. Van Tanger tot Bagdad. Een nacht met Sjahrazade is een warme samensmelting van woord en klank; een zinnenprikkelende belevenis.
Abdelkader Benali – voordracht
Caspar Vos – piano
Myrthe Helder – viool
Leonard Besseling – cello
nov
14
zo
Classical Soundtracks @ Schouwburg Odeon
nov 14 @ 11:30 am – 12:30 pm

Op zondagochtend 14 november speelt Club Classique de voorstelling Classical Soundtracks in Schouwburg Odeon in Zwolle.

Classical Soundtracks
Elke goede film heeft een goede Soundtrack. Spanning, liefde, verdriet, alle emoties in de film komen pas echt tot leven als de muziek begint te klinken. In Classical Soundtracks combineert Club Classique persoonlijk verhalen en anekdotes met pareltjes uit het pianotriorepertoire. Het verhaal wordt uitgedrukt in de muziek en de muziek krijgt een extra lading door het verhaal. Delen uit de grote werken komen voorbij, zoals het eerste pianotrio van Mendelssohn en het Dumky van Dvorak. Er zijn uitstapjes naar de volksmuziek met een traditionele Noorse dans van Grieg, Roemeense dansen van Bartok en we reizen zelfs naar Argentinië voor een Tango van Piazzolla. Met de Aladdin Suite van Nielsen komen we zelfs in een sprookjeswereld terecht.
Musici:
Caspar Vos – Piano
Myrthe Helder – Viool
Leonard Besseling – Cello
dec
11
za
Classical Jukeboxdiva’s! @ Koepelkerk
dec 11 @ 8:00 pm – 10:15 pm

Op zaterdag 11 december is Club Classique terug in de Koepelkerk. Tijdens dit concert is het publiek aan zet! Kies uit een eindeloze lijst van de allermooiste stukken ooit geschreven. Van tophits uit de operaliteratuur tot absolute pareltjes uit de kamermuziek. U vraagt, wij spelen! Dit zorgt gegarandeerd voor een avond vol louter hoogtepunten. Naast het kloppend hart van Club Classique, Leonard en Myrthe, treedt ook pianist Caspar Vos aan. Topdiva’s Judith van Wanroij en Karin Strobos zorgen voor het vocaal geweld en zijn daarnaast ook hartsvriendinnen en een hilarisch duo. Tot nu toe hielden we de hilariteit binnenskamers, nu kan iedereen meegenieten!

De Koepelkerk vormt sinds kort de thuisbasis van Club Classique en voor de liefhebbers is het mogelijk voorafgaand aan het concert te dineren, onder het genot van een muzikaal voorproefje.

Judith van Wanroij – sopraan
Karin Strobos – mezzosopraan
Caspar Vos – piano
Myrthe Helder – viool
Leonard Besseling – cello

De kaartverkoop gaat spoedig van start!