aug
30
vr
Festival Veenhuizen: Openingsavond met Intieme Brieven @ Festival Veenhuizen
aug 30 @ 8:00 pm – 10:00 pm

Het tweede strijkkwartet van Leoš Janáček was meteen ook zijn laatste. Hij schreef het in zijn sterfjaar 1928. Het was de componist zelf die het werk zijn bijnaam ‘Intieme brieven’ gaf. De muziek was de ultieme liefdesverklaring aan zijn minnares, Kamila Stösslová, een getrouwde vrouw die 38 jaar jonger was dan hijzelf. ‘Je zit achter elke noot’, schreef hij haar, in een van de laatste van de slordige 700 brieven die ze met elkaar uitwisselden. Deze gepassioneerde muziek werd dankbaar gebruikt door Philip Kaufman in zijn film The Unbearable Lightness of Being (1987), naar het gelijknamige boek van Milan Kundera.

Tijdens de openingsavond hoort u ook The String Soloists van violiste Lisa Jacobs. Klik hier voor meer informatie.

Musici:
Myrthe Helder & Sjaan Oomen – Viool
Anna-Magdalena den Herder – Altviool
Leonard Besseling – Cello

nov
2
za
Classical Karaoke – Meneer de Wit
nov 2 @ 8:00 pm

Ben jij een enthousiaste amateurmusicus die er altijd al van droomt om eens samen muziek te maken met leden van Club Classique en musici uit het Koninklijk Concertgebouworkest?
De bar is open; vrienden en familie zitten op de eerste rij. Eindelijk krijg je de kans om dat ene prachtige deel uit dat strijkkwartet van Mozart zelf uit te voeren. Meneer de Wit is een ontmoetingsplek en daardoor bij uitstek geschikt voor amateur- en professionele musici om samen muziek te maken.

Speel jij een instrument of zing je in je vrije tijd? Meld je dan aan bij Myrthe.

Ben je zelf iets minder muzikaal? Kom dan gewoon lekker luisteren naar de andere topmuzikanten.