okt
27
zo
Podium Witteman
okt 27 @ 6:10 pm – 7:10 pm


Op de avond van 27 oktober is Club Classique te gast in het programma Podium Witteman, te zien op NPO 2 tussen 18.10-19.10 uur.

Podium Witteman is het wekelijkse muzikale feest van presentator Paul Witteman. Samen met huispianist en cabaretier Mike Boddé en muzikale spin in het web Floris Kortie ontvangt hij gasten met bijzondere verhalen. Daarnaast is er ruimte voor jong talent en zijn er live optredens van topmusici.

In het kader van Halloween spelen de musici een kamermuzikale versie van Danse Macabre van Saint-Saëns.

Musici:
Esther Doornink – Xylofoon
Sarah Ouakrat – Fluit
Katinka van Driesum – Hobo
Hanna Guirten – Hoorn
Myrthe Helder & Saskia Otto – Viool
Anna-Magdalena den Herder – Altviool
Leonard Besseling – Cello
Ximo Clemente – Contrabas

okt
30
wo
Club Classique – Best of Club Classique @ Rode Hoed
okt 30 @ 8:00 pm – 10:30 pm

Tijdens de allerlaatste editie van Club Classique in de Rode Hoed, blikken we terug op de hoogtepunten uit de afgelopen seizoenen.

Met onze liefste muziekvrienden hebben we een programma samengesteld vol juweeltjes. Na veel concerten in de Hoed is de grote zaal gaandeweg gaan voelen als onze thuisbasis. Om de cirkel rond te maken zal het programma daarom openen en afsluiten met het romantische strijkoctet van Bruch. Zo openden we ook ons allereerste concert in de Rode Hoed op 28 juni 2013!

Wat in Café de Klepel ooit begon als Muziek buiten de Concertzaal, groeide in de Rode Hoed uit tot Club Classique. Aan de Keizersgracht vonden we onszelf en gaven wij vorm aan waar Club Classique heden ten dagen voor staat.

Op deze feestelijke avond spelen we niet alleen onze lievelingsstukken maar vertellen we ook waarom we die stukken zo mooi vinden. Dit persoonlijke element zorgt ervoor dat je ook kennis maakt met de mens achter de musicus. Hoewel afscheid nemen pijn doet, hebben we met Club Classique grootse plannen. Op deze avond vertellen wij over onze toekomst en op welke plekken jullie ons in de toekomst kunnen beluisteren!

Line-up
Frank van de Laar & Lestari Scholtes – Piano
Karin Strobos – Mezzosopraan
Janneke Groesz – Fluit
Heleen Oomen – Klarinet
Peter Hoeben – Hoorn
Floor Le Coultre, Myrthe Helder, Sjaan Oomen & Saskia Otto – Viool
Adriaan Breunis & Anna-Magdalena den Herder – Altviool
Leonard Besseling – Cello
Bas Vliegenthart – Contrabas
Bo van Houwelingen & Thomas Verbogt – Tekst
DJ Doornroosje

Om 18.30 uur kan je voorafgaand aan Club Classique dineren op de balkons van de Rode Hoed.

Menu

Bloemkool drinksoepje

Zuurdesembrood met zoute boter en tapenade

Huisgemaakte mini gehaktballetjes

***

Maaltijdsalade met gerookte makreel, ei, bietjes en krieltjes

Linzenstoof met tomaatjes, aubergine en verse oregano

Verse ravioli met een vulling van koolrabi en mascarpone, met een groene side salad van rucola, tomaatjes en amandel met dilledressing

***

Selectie van kleine zoetigheden 

 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Mapstell, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Van Tunen en de Vrienden van Club Classique.

nov
10
zo
Podium Witteman
nov 10 @ 6:10 pm – 7:10 pm


Op de avond van 10 november is Club Classique te gast in het programma Podium Witteman, te zien op NPO 2 tussen 18.10-19.10 uur.

Podium Witteman is het wekelijkse muzikale feest van presentator Paul Witteman. Samen met huispianist en cabaretier Mike Boddé en muzikale spin in het web Floris Kortie ontvangt hij gasten met bijzondere verhalen. Daarnaast is er ruimte voor jong talent en zijn er live optredens van topmusici.

In deze uitzending spelen we niet alleen de melodie van de maand maar geven we ook een voorproefje van de nieuwe theatershow van contrabassist en presentator Dominic Seldis.

nov
24
zo
Club Classique in de Kroeg – Café Nel @ Café Nel - Amstelveld 12
nov 24 @ 8:00 pm

 


Elke laatste zondag van de maand spelen de musici van CLUB CLASSIQUE in Café Nel.
De kroeg is de bakermat van CLUB CLASSIQUE. Ooit begonnen in Café de Klepel, dat helaas ter ziele is gegaan, en via veel omzwervingen en kroegentochten recent uitgekomen bij Café Nel op het romantische Amstelveld in Amsterdam.

Vanaf 20.00 uur komen wij de tent verblijden met mooie kamermuziek. Prima vista, ad hoc, zo voor de vuist weg, een soort klassieke jamsessie. Gepaard met een drankje of zelfs een hapje kun je ons komen vergezellen, dat vinden wij uitermate gezellig.

Toegang gratis, een kleine bijdrage voor de musici wordt op prijs gesteld.

 

 

dec
20
vr
Classical Karaoke Kersteditie in Meneer de Wit @ Baarsjesweg 202, 1057 HS Amsterdam, Nederland
dec 20 @ 8:00 pm

Een exclusieve kersteditie van de Classical Karaoke. Kom luisteren, drink Glühwein, eet stol en zing mee met de kerstliederen!

Ben jij een enthousiaste amateurmusicus die er altijd al van droomt om eens samen muziek te maken met leden van Club Classique en musici uit het Koninklijk Concertgebouworkest?

De bar is open: vrienden en familie zitten op de eerste rij. Eindelijk krijg je de kans om dat ene prachtige deel uit dat strijkkwartet van Mozart zelf uit te voeren. Meneer de Wit is een ontmoetingsplek en daardoor bij uitstek geschikt voor amateur- en professionele musici om samen muziek te maken.

Speel jij een instrument of zing je in je vrije tijd?
Er zijn nog plaatsen voor deelnemers, meld je daarvoor aan via Myrthe.

Ben je zelf iets minder muzikaal? Kom dan gewoon lekker luisteren naar de andere topmuzikanten.