Onze mensen

Fotograaf: Rob van Dam

Artistiek leider / Cellist: LEONARD BESSELING (1987)
leonard@clubclassique.nl / 06 – 11 44 35 35
Begon op z’n 8e met cello, mocht op z’n 15e naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeerde in 2011 af aan het Conservatorium van Amsterdam (lees in dit geval: Godfried Hoogeveen). Volgde cursussen bij o.m. het Summit Music Festival New York, het Sitka Summer Music Festival Alaska en de International Masterclasses Apeldoorn. Speelde als solist in diverse binnen- & buitenlandse orkesten en in kamermuziekverband o.m. met Camerata RCO, Vrienden van de Kamermuziek en het Reizend Muziekgezelschap van Christiaan Bor. En zijn cello? Die is gebouwd door zijn vader Matthieu Besseling, vioolbouwer te Amsterdam.

 

Fotograaf: Rob van Dam

Artistiek leider / Violist: MYRTHE HELDER (1983)
myrthe@clubclassique.nl / 06 – 14 68 05 66
Studeerde vanaf haar 7e aan de conservatoria van resp. Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Wenen. Volgde daarnaast en daarna masterclasses bij o.m. Leonidas Kavakos, Maxim Vengerov, het Amadeus Quartet, het Alban Berg Quartet, het Guarneri Quartet en het Fine Arts Quartet. Speelde recitals en soloconcerten in zalen als De Doelen, Het Concertgebouw, de Wiener Musikverien en Carnegie Hall. En ter afsluiting van deze ruwe samenvatting hier vooral ook melding van Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, dat Myrthe een Matteo Goffriller Venetië 1699 ter beschikking heeft gesteld.

 

Fotograaf: Koos Kamphuis

Zakelijk leider / Fluitiste: DIONNE PIERIK (1987)
dionne@clubclassique.nl / 06 – 203 302 46
Studeerde bestuurskunde en was fluitiste bij het Sweelinckorkest (waar ze ook voorzitter van was). Deed ervaring op in verschillende functies in het bedrijfsleven. Verdiende haar sporen in de muziekwereld onder andere als producent van de Stichting IJ-Salon, tourmanager van het International Bach Festival in Gran Canaria en projectleider van het eerste Nederlands Klarinetfestival. Is sinds mei 2016 zakelijk leider en organisatorische spin in het web van CLUB CLASSIQUE. Bereidt samen met de artistiek leiders een nieuw en breder programma voor CLUB CLASSIQUE voor.


Bestuur:
WIM KONING – voorzitter / wim@clubclassique.nl
VOLKERT VAN DER WILLIGEN – secretaris / volkert@clubclassique.nl
DiCK VAN DIJK – penningmeester / dick@clubclassique.nl
PAUL GRAAVE – lid /paul@clubclassique.nl


Comité van aanbeveling:
ANNA ENQUIST – Schrijver
GODFRIED HOOGEVEEN – Voormalig solo-cellist KCO
MIRANDA VAN KRALINGEN – Sopraan, directeur Opera Zuid