Classical Soundtracks op Festival Schiermonnikoog

Wanneer:
oktober 1, 2021 @ 9:00 pm – 10:00 pm
2021-10-01T21:00:00+02:00
2021-10-01T22:00:00+02:00
Waar:
De Stag
Langestreek 23
9166 LA Schiermonnikoog
Kosten:
€30,-

Voor de eerste keer is Club Classique te gast op het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. Samen met mezzosopraan Karin Strobos brengen zij de wereldpremière van Isolario, een nieuwe compositie van Willem van Merwijk. Het concert vindt plaats om 19.00u en om 21.00u. Het eerste concert is reeds uitverkocht.

Traditiegetrouw is het Voorafje op Vrijdag de culinaire opmaat van het festival. Op vrijdagavond bent u welkom in De Stag voor een smaakvolle maaltijd, een glas wijn, een toetje, en natuurlijk: muziek.

Karin Strobos | mezzosopraan
Myrthe Helder | viool
Maren Bosma | viool
Lotus de Vries | altviool
Leonard Besseling | cello
Caspar Vos | piano

Voor het 10-jarig jubileum van het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog schreef componist/saxofonist Willem van Merwijk (onder meer bekend van het Nederlands Blazers Ensemble) een speciale verjaardags-compositie. Het festival vond het toepasselijk om hem terug te vragen om wederom een jubileumwerk te schrijven. Voor deze compositie koos van Merwijk (schrijvend onder zijn pseudoniem Guillermo Lago) ervoor om het thema ‘eilanden’ centraal te stellen. Of je nu op Schiermonnikoog, Bonaire of Bali woont, eilandbewoners van over de hele wereld delen dezelfde blik op een oceaanrijke horizon. Van Merwijk is in zijn zoektocht gestuit op vier unieke eilandgedichten, waarin de schoonheid en mystiek van eilanden wordt beschreven. Hij verklankt deze woorden in een vierdelige suite met de titel ‘Isolario’ – verwijzend naar beroemde kaartenboeken van eilanden uit de 14e tot 16 eeuw – als ode aan de unieke eilandgeest. Het stuk zal zijn première beleven op het Voorafje op Vrijdag, waar de bewoners van Schiermonnikoog in de spotlight staan. Verder op het programma composities van o.m. Elgar, John Williams, de Falla en Gershwin.