Gershwin

Wanneer:
augustus 18, 2021 @ 2:00 pm – 3:00 pm
2021-08-18T14:00:00+02:00
2021-08-18T15:00:00+02:00
Waar:
De Rode Hoed
Keizersgracht 102
Amsterdam

Op de ochtend en middag van 18 augustus spelen we de voorstelling Gershwin tweemaal in het Grachtenfestival. Hiervoor keren we terug naar ons voormalig thuishonk De Rode Hoed. De kaartverkoop is van start gegaan via de link naar de website van het Grachtenfestival.

Gershwin
Hoe leer je iemand kennen die bijna een eeuw eerder leefde? Spoken word artiest en dichter Gershwin Bonevacia is vernoemd naar de legendarische Amerikaanse componist George Gershwin. Niet voor niets ademen zijn gedichten muziek, Bonevacia voelt zich verwant aan zijn naamgever. De zoektocht naar zingeving in het leven brengt de beide Gershwins bij elkaar. Via gedichten en muziek wordt een eeuw overbrugd en ontstaat er een ware vriendschap. Hoe zou een gedicht van Bonevacia hebben geklonken op muziek van George?
Gershwin is een voorstelling waarin je wordt ontroerd door gedichten, opgezweept door jazz, getroost door klassiek en verwarmd door vriendschap. Club Classique vormt de muzikale schakel tussen de Gershwins en laat de tijd wegsmelten.
Gershwin Bonevacia – tekst en voordracht
Jala Haywood – zang en contrabas
Teunis Loot – drums
Caspar Vos – piano
Myrthe Helder – viool
Leonard Besseling – cello