GEANNULEERD – Moving Art

Wanneer:
mei 11, 2021 @ 7:00 pm – 8:00 pm
2021-05-11T19:00:00+02:00
2021-05-11T20:00:00+02:00
Waar:
Theater de Veste

Op dinsdagavond 11 mei zouden we optreden met Moving Art in Theater de Veste in Delft. Helaas is dit concert geannuleerd vanwege de coronamaatregelen.

Betoverd door de mooiste melodieën komen schilderijen langzaam in beweging, stappen personages na een eeuwenlange lockdown plotseling uit hun lijst. Club Classique komt met een betoverende voorstelling vol prachtige muziek, kunst en film naar Delft. Een gloednieuwe productie waarin niets is wat het lijkt en alles mogelijk blijkt.

Een engel begint plots te zingen in haar lijst en ontpopt zich tot operadiva. Badende waternimfen stappen kletsnat en wel, zo van het canvas. In Moving Art vervagen de grenzen tussen wat echt is en wat niet. Is het een schilderij of toch een film? Speelt het strijkkwartet daar nu live of is het een soundtrack? Waar houdt de droom op en begint de werkelijkheid? Muziek, schilderijen en film gaan naadloos in elkaar over.

Rothko, Rembrandt gemixt met Debussy en Sjostakovitsj
En of het nou Rothko is waar je hart sneller van gaat kloppen of juist Waterhouse, voor iedereen is er wat wils en zelfs Rembrandt kwam nooit beter uit de verf. Zwoele fluitmelodieën, melancholische strijkers, een dromerige Debussy en de heftige realiteit van Sjostakovitsj. Moeiteloos wordt je getransporteerd naar de magische wereld achter de schilderijen.

Cellist Leonard Besseling en violiste Myrthe Helder vormen het kloppend hart van Club Classique en verbinden de films, schilderijen en muziek verhalend met elkaar. Ze hebben de krachten gebundeld met filmmaker Gijs Besseling; een cinematografische duizendpoot waarmee ze al eerder genres hebben opgerekt. Het resultaat is een geheel nieuwe ervaring voor alle zintuigen.