Club Classique

Home Agenda 5 mei concert – Club Classique & Abdelkader Benali

5 mei concert – Club Classique & Abdelkader Benali

Als onderdeel van de programmering van 5 mei op het Balboaplein is Club Classique samen met Abdelkader aanwezig. Bezoek de landen van de gevluchte gezinnen van Amsterdam-West bij een picknick op het Balboaplein en neem een kijkje bij het pop-up theater in De Tagerijn met optredens van Troupe Courage, kinderen van de Joop & Willy Westerweel, Abdelkader Benali en Club Classique.

Zowel om 11:00u als om 17:00u spelen wij onderstaand programma in De Tagerijn:

Aan het begin van de tweede wereldoorlog spoelt een Marokkaanse soldaat aan op het strand van Zandvoort. Hoe is hij hier terechtgekomen? Abdelkader Benali vertelt samen met Club Classique het verhaal over de inzet van Marokkaanse soldaten in de strijd tegen Hitler. Samen creëren ze een indrukwekkende ervaring waarin geschiedenis en muziek samenkomen. Deze soldaten kwamen uit Marokko waar hun land was gekoloniseerd door Frankrijk, maar ze streden onder de Franse vlag voor de geallieerden. Ze waren jong en van eenvoudige komaf, maar vochten dapper in de bossen van de Belgische Ardennen. Ze riskeerden hun leven voor vrijheid. Wat vertelt dit verhaal ons nu?
Het verhaal van meesterverteller Abdelkader en de pianotriomuziek van Club Classique klinken tegelijkertijd en wisselen elkaar af. Het verhaal geeft de muziek nieuwe lading en de muziek maakt dat het verhaal echt tot leven komt. Je hoort niet alleen de vervlogen verhalen, de muziek transporteert je daar rechtstreeks naartoe.

Voor meer informatie over deze dag en de programmering: https://4en5meiamsterdam.nl/agenda/terug-in-het-licht/

Aanmelden voor het concert kan via: bbinactie@gmail.com

Datum

05 mei 2024
Expired!

Tijd

11:00

Locatie

De Tagerijn
Balboastraat 18, Amsterdam

Next Event