Club Classique

Home Agenda Een Nacht met Sjahrazade – UITVERKOCHT

Een Nacht met Sjahrazade – UITVERKOCHT

Schrijver en presentator Abdelkader Benali vertelt op meeslepende wijze een verhaal van duizend-en-een-nacht: ‘Een nacht met Sjahrazade’. Het verhaal krijgt een moderne Abdelkader-twist en wordt omlijst met klassieke muziek, geïnspireerd door de Oriënt en gespeeld door de musici van Club Classsique. Denk daarbij aan Sheherazade van Rimski Korsakoff en de Aladdin Suite van Nielsen.

Het wordt een magische en zinnenprikkelende belevenis met exotische klanken en muziek die tot de verbeelding spreekt.

Een nacht met Sjahrazade
We maken kennis met de tiran van Bagdad. Nadat hij bedrogen is in de liefde, zweert hij wraak. Elke avond neemt hij een jonge maagd tot vrouw en laat haar de volgende ochtend om het leven brengen. Sjahrazade is ervan overtuigd dat ze de tiran kan genezen van zijn wraakzucht door hem verhalen te vertellen.

Ze laat zich door haar vader aan de tiran uithuwelijken en begint te vertellen. Op deze manier hoopt ze niet alleen haar eigen lot te keren, maar ook alle andere vrouwen te redden. Zal het haar lukken?

Club Classique: muzikale verhalenvertellers
Je komt ze overal tegen: in de concertzaal, om de hoek in het café, thuis op de buis, zomaar in het wild in een weiland én in de theaters! De voorstellingen van Club Classique zitten vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen.

Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling vormen het kloppend hart en denken in muziek, verhalen, theatervormen en beelden. Ze werken en spelen samen met schrijvers, dichters, filmmakers en acteurs. Muziek, beelden en verhalen versterken elkaar en vormen één vloeiend geheel.

Bevat muziek uit:
Rimski-Korsakov – Sheherazade
Grieg – In de hal van de bergkoning
Fazıl Say – Vioolsonate
Nielsen – Oriëntaalse feestmars
Tsjaikovski – Arabische dans
Kodály – Cellosonate
Dvořák – Dumky-trio
Rachmaninov – Cellosonate
Sjtsjedrin –  Humoresque
Fazıl Say – Space Jump

Uitgevoerd door:
Abdelkader Benali (schrijver & verteller)
Club Classique: Caspar Vos (piano), Myrthe Helder (viool), Leonard Besseling (cello)

 

 

 

Datum

19 mrt 2023
Expired!

Tijd

15:00 - 16:30

Prijs

€20,00

Geïnteresseerd?

Tickets

Locatie

De Meervaart
Meer en Vaart 300, Amsterdam
Tickets

Next Event