Club Classique

Home Agenda Vier de Vrijheid mee in de Baarsjes met Club Classique

Vier de Vrijheid mee in de Baarsjes met Club Classique

Aan het begin van de tweede wereldoorlog spoelt een Marokkaanse soldaat aan op het strand van Zandvoort. Hoe is hij hier terechtgekomen? Abdelkader Benali vertelt samen met Club Classique het verhaal over de inzet van Marokkaanse soldaten in de strijd tegen Hitler. Samen creëren ze een indrukwekkende ervaring waarin geschiedenis en muziek samenkomen. Deze soldaten kwamen uit Marokko waar hun land was gekoloniseerd door Frankrijk, maar ze streden onder de Franse vlag voor de geallieerden. Ze waren jong en van eenvoudige komaf, maar vochten dapper in de bossen van de Belgische Ardennen. Ze riskeerden hun leven voor vrijheid. Wat vertelt dit verhaal ons nu?

Het verhaal van meesterverteller Abdelkader en de pianotriomuziek van Club Classique klinken tegelijkertijd en wisselen elkaar af. Het verhaal geeft de muziek nieuwe lading en de muziek maakt dat het verhaal echt tot leven komt. Je hoort niet alleen de vervlogen verhalen, de muziek transporteert je daar rechtstreeks naartoe.

Ons optreden is onderdeel van een dagprogrammering in de OBA. Wil je bij ons concert zijn? Stuur dan een e-mail naar: j.pot@combiwel.nl

Datum

05 mei 2024
Expired!

Tijd

13:00

Locatie

OBA Mercatorplein
Mercatorplein 103

Next Event