Club Classique

Home Agenda Classical Generations

Classical Generations

Club Classique komt je overal tegen: in het theater, het café, thuis op de buis of zomaar in het wild op een weiland. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen.

Vandaag in de Singelkerk een middag geheel in het teken van jong en ouder, waar we het podium delen met jeugdige collega’s. Geen Club Classique zonder cellist Leonard Besseling en violiste Myrthe Helder. Zij bundelen hun krachten met huisorganist Jeroen Koopman, die het bijzondere orgel uit 1777 van Johannes Strümphler tot klinken gaat brengen in muziek van Widor, Vitali en Saint-Saëns. Pianist Jorian van Nee en altvioliste Anuschka Pedano vertegenwoordigen de twintigers en tiener Adinda van Delft is de jongste van het stel. Deze 15-jarige violiste speelt niet alleen mee in het meeslepende pianokwintet van Dvořák, maar laat ook als solist van zich horen in het prachtige langzame deel uit het vioolconcert van Bruch.

De romanze van Jorian van Nee, die naast piano spelen ook componeert, is geïnspireerd op muziek van Bruch, dus mag op dit programma niet onderbreken. Rondom de muziekstukken vertellen de musici waarom ze juist voor deze composities hebben gekozen. Kortom: een gevarieerd programma vol hoogromantiek, enthousiaste musici van alle leeftijden en verrassende uitstapjes. Mis het niet!

Jorian van Nee – piano
Jeroen Koopman – orgel
Myrthe Helder & Adinda van Delft – viool
Anuschka Pedano – altviool
Leonard Besseling – cello

Datum

14 jul 2024
Expired!

Tijd

16:00

Geïnteresseerd?

Tickets

Locatie

De Singelkerk
Singel 452 Amsterdam
Tickets