Club Classique

Home Agenda Classical Generations in de Kring

Classical Generations in de Kring

18.00 uur inloop
18.30 uur diner
20.00 uur concert

Kaartjes concert €20,-
Kaartjes concert + diner vooraf €52,50

Een avond met alles erop en eraan: dineren met uitzicht over het Leidseplein, een concert met open bar en daarna samen de voetjes van de vloer. Beleef het ultieme Club Classique-gevoel tijdens onze allereerste avond in de Kring!

Een avond geheel in het teken van jong en ouder, waar we het podium delen met jeugdige collega’s. Geen Club Classique zonder violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling: zij vertegenwoordigen de dertigers. Altvioliste Anuschka Pedano en contrabassiste Lucía Mateo Calvo vormen team twintig en tiener Radu Ratering is de jongste van het stel. Deze 18-jarige pianovirtuoos heeft een voorliefde voor programmamuziek – muziek met een verhaal. Gepassioneerd vertelt hij ons wat hij zo mooi vindt aan Les jeux d’eau à la Villa d’Este van Liszt. Het forellenkwintet van Schubert vertelt zijn eigen verhaal en in de onbezorgde melodieën van de Frühlingssonate van Beethoven horen we dat de temperaturen dit najaar meer met lente dan met de herfst te maken hebben…

Radu Ratering – piano
Myrthe Helder – viool
Anuschka Pedano – altviool
Leonard Besseling – cello
Lucía Mateo Calvo – contrabas

De serenade van Dohnányi is een parel die maar zelden gehoord wordt. In het tweede deel van dit strijktrio blinkt Anuschka uit in een prachtige altvioolsolo. Zwaartepunt van de avond komt uit het meeslepende eerste pianokwartet van Brahms en folklore horen we terug in het Dumkytrio van Dvořák. Een avond om niet te missen, ook al is het omdat we eindelijk weer samen kunnen dansen!

Datum

12 nov 2022
Expired!

Tijd

20:00 - 22:30

Locatie

sociëteit de Kring
Kleine-Gartmanplantsoen 7-9

Next Event