Club Classique

Home Agenda Een Nacht met Sjahrazade UITVERKOCHT

Een Nacht met Sjahrazade UITVERKOCHT

Schrijver Abdelkader Benali vertelt op meeslepende wijze een van de beroemdste verhalen uit Duizend-en-een-nacht. Hij geeft een moderne twist aan de sprookjes, terwijl Club Classique de woorden matcht met muziek van onder anderen Rimski-Korsakov, Grieg, Tsjaikovski en Dvořák.

De verhalen uit Duizend-en-een-nacht spreken nog altijd tot de verbeelding. In Een nacht met Sjahrazade vertelt Abdelkader Benali op meeslepende wijze het verhaal over Sjahrazade en hoe zij de tiran van Bagdad met haar vertelkunst zo weet te betoveren dat ze haar eigen executie telkens een dag weet uit te stellen.

Nadat de tiran van Bagdad bedrogen is in de liefde, zweert hij wraak. Elke avond neemt hij een jonge maagd tot vrouw en laat haar de volgende ochtend om het leven brengen. Sjahrazade is ervan overtuigd dat ze hem kan genezen van zijn wraakzucht door hem verhalen te vertellen. Ze laat zich door haar vader aan de tiran uithuwelijken en begint te vertellen. Zo hoopt ze niet alleen haar eigen lot ten goede te keren, maar ook dat van alle andere vrouwen.

Een sprookjesachtige belevenis met een wonderschone mengeling van exotische klanken en tot de verbeelding sprekende muziek.

 

 

Datum

22 mrt 2023
Expired!

Tijd

20:00 - 21:30

Prijs

€19,50

Geïnteresseerd?

Tickets

Locatie

De Schuur
Lange Begijnestraat 9, Haarlem
Tickets